Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dün yükseliş ve düşüş arasında gidip gelen Dolar/TL yeni günde 4.84-4.85 bandında işlem gördü, daha sonra yaklaşık %1 düşüşle 47990'a çekildi. Euro da 5.69'ları görmesinin ardından %1'in üzerinde düşerek 5.60'a çekildi.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın ABD Kongresi'ndeki 2 günlük sunumu başladı. Powell faiz artışlarının kademeli olarak sürmesinin en iyi yol olduğunu dile getirdi. Açıklamalar sonrası dolar/TL düşüşünü sürdürerek 4.78'i test etti. 

Gelecek haftaki Merkez Bankası'nın kararı da kurun hareketi açısından belirleyici olacak.

Işık FX Genel Müdürü Veli Kocatürk Bloomberg HT'ye piyasanın MB'den 100 baz puanlık artış beklediğini, 50 veya 75 baz puanlık faiz artışı yapabileceğini söyledi.

Kocatürk "Temmuz ve Ağustos'ta enflasyon nasıl gelecek bunu görmek isteyebilir, yani biraz daha pasif kalabilir. Kur 4.80'in üzerinde kalarak MB'nin piyasa beklentisine karşılık vermeme ihtimalini fiyatlıyor, pasif kalması bizi dolarda hızlı yükselişe götürebilir. MB bu toplantıda reel getiri tarafını karşılayabilmek adına geç kalmamalı, en az 100 baz puanlık artışla piyasa beklentisine karşılık vermek zorunda" şeklinde yorum yaptı.