Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

J.P.Morgan, Cuma günkü raporunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 24 Temmuz'daki para politikası toplantısına ilişkin beklentilerine yer verdi.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabinesinin yeniden kredibilite oluşturmak ve ekonominin derin temelli sorunlarına değinmek için sıkı çalışması gerektiği” belirtilen raporda, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından gelen ilk yorumların cesaret verici olduğu belirtildi.

Yabancı yatırımcılarınv kaygılı ve kararsız olduğu ve yeni hükümetin politika adımlarını beklediğini ifade eden kuruma göre TCMB'nin “ihtiyaç duyulan” parasal sıkılaştırmaya gidip gitmeyeceğine dair ilk gerçek testin 24 Temmuz'daki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı olduğunun altı çizildi.

Piyasaların 75 baz puanlık artırımı halihazırda fiyatladığı belirtilen raporda TCMB'nin “son üç hamlesinde yaptığı gibi” beklentinin üzerine çıkabileceği vurgulandı.

Kuruma göre Merkez Bankası bir hafta vadeli repo faizinde 125 baz puan artırıma giderek yüzde 19 seviyesine çekebilir. Kurum, açıklamada ise büyük bir değişiklik beklemiyor.