Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, küresel büyümeye ilişkin endişelerin arttığı bir ortamda, yatırımcıların şirket karlarını değerlendirmesi ile birlikte kazancını korudu.

Günety Kore'nin gayrı safi yurtiçi hasılası (GSYH) yılın ilk çeyreğinde beklenmedik bir şekilde daraldı ve piyasalar Cuma günü açıklanacak olan ABD GSYH büyüme verisini bekliyor. Avrupa'da, Almanya ve Fransa'nın önemli güven göstergeleri beklenmedik bir biçimde kötüleşti ve bu durum, uzun süredir beklenen sıçramanın uzağımızda olabileceğinin bir işareti olarak değerlendiriyor. ABD hisse senetleri rekor seviyeden gevşedi.

Spot altın, Çarşamba günü yüzde 0.3 yükseldikten sonra yüzde 0.1 daha değer kazanarak Singapur saati ile 14:52'de ons başına 1,276.67 dolara çıktı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 tırmanarak dört ayın zirvesine çıktı.

SPI Asset Management işlem ve piyasa strateji müdürü Stephen Innes, "Yükselen dolar ve ABD hisse senetlerinin tüm zamanların zirvesi civarında istikrar bulması altının cazibesini azalırken, bugünlerde altın alımı için birkaç faktör kalmış durumda," dedi ve "Halen fiyatlar, küresel büyümeye ilişkin endişelerin merkez bankalarının düşük faiz politikalarını işaret etmesi ile oldukça sakin seyretmekte. Avrupa'dan gelen zayıf veriler, traderların ABD hisse senedi piyasalarının kar açıklamalarının azalması ve dikkatlerin yeniden kırılgan küresel büyüme hikayesine çevrilmesi ile birlikte bir düzeltme yapabileceğini güçlü bir olasılık olarak görmeleri ile birlikte küçük çaplı bir kısa pozisyon kapama rallisi getirdi" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.1 düşerken, platin yüzde 0.3 ve palladyum yüzde 0.5 değer kazandı.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöye;

*ABD'de Cuma günü açıklanacak olan ilk çeyrek GSYH büyüme verisi, ekonominin hükümetin kapanmasına ve dördüncü çeyrekte piyasalarda görülen satış dalgasına nasıl tepki verdiğini görmek açısında yakından izlenecek.

*Tahvil traderlarının, Fed'in önlem almanın en iyi ilaç olduğunu göreceğine ilişkin güveni artıyor. Zira vadeli işlem piyasaları tekrar bu yıl çeyrek puanlık bir faiz indirimini fiyatlamaya yöneldi.

*Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nde şimdiye dek karını açıklayan şirketlerin yaklaşık yüzde 80'i beklenenden daha iyi kar bildirdi. Bazıları. bu hisse senetlerindeki rallinin devamı olup olmayacağını sorgulamaya başladı.