Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, ABD ile Çin'in ticaret anlaşmasına varmalarının ardından yatırımcıların 2020 yılına yaklaşırken değerli metalin durumunu değerlendirmeleriyle sınırlı düşüş kaydetti.

Altının azalan güvenli varlık talebinden kaynaklı ilk işlemlerdeki kayıpları dolardaki düşüşle dengelendi.

Değerli metal ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin ile birinci aşama ticaret anlaşması imzalamasının ardından dalgalandı. Konuya yakın kaynaklara göre söz konusu anlaşma ABD'nin Çin ürünlerine yönelik Pazar günü uygulamaya başlamayı planladığı tarifeleri önlüyor.

Aynı zamanda traderlar tarafından yakından takip edilen İngiltere genel seçimlerinde de hükümetteki Muhafazakar Parti güçlü bir çoğunluk elde etme yolunda.

CMC Markets baş piyasa stratejisti Michael McCarthy, “Çin ile anlaşma imzalandığı yönünde ABD'den gelen haberler büyüme için pozitif ve dolayısıyla altın için negatif. Ancak aynı zamanda ABD Doları'nda zayıflayan bir ABD Doları görüyoruz. Yani şu anda altını iten ve çeken iki ayrı akım var.” dedi.

Spot piyasada işlem gören altın TSİ erken işlemlerde onsu 1,462.54 dolara kadar gerilemesinin ardından 10:06'da yüzde 0.26 ekside yaklaşık 1,466 dolardan alıcı buldu.