Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hong Kong hisse senetleri, Çin'de devam eden Sıfır-Kovid politikasına ilişkin huzursuzluğun ortasında Pazartesi günü negatif bir Asya-Pasifik seansında kayıplara öncülük etti.

Petrol vadeli işlemleri, dünyanın en büyük ikinci petrol tüketicisinden gelen talep endişelerinin fiyatlara baskı yapmasıyla 2022'nin yeni dip seviyeleri civarında seyrediyor.

Hong Kong'daki Hang Seng endeksi açılışta yüzde 4 düştü ve en son yüzde 2,26 daha düşük işlem gördü. Şanghay Bileşik yüzde 1,16 düştü ve Shenzhen Bileşeni de yüzde 1,3 düştü.

Offshore yuan, geçen haftayı dolar başına 7,20 civarında kapattıktan sonra dolar karşısında sert bir şekilde zayıfladı. ABD ham petrol vadeli işlemleri 2 dolardan fazla düşerek Aralık 2021'den bu yana en düşük seviyelere ulaştı.

Çin Merkez Bankası hafta sonu bankalar için zorunlu karşılık oranını 25 baz puan indirerek yüzde 7,8'e indireceğini ve uzun vadeli likiditeye yaklaşık 500 milyar yuan enjekte edeceğini duyurdu. Ulusal İstatistik Bürosu, yılın ilk 10 ayında endüstriyel kârların yıllık bazda yüzde 3 düştüğünü söyledi.

Avustralya'da S&P/ASX 200 Ekim ayında perakende satışlar bir önceki aya göre yüzde 0,2 düşerken yüzde 0,36 düştü. Nikkei 225 yüzde 0,62 ve Topix yüzde 0,79 kaybetti. Kospi Güney Kore'de yüzde 0.95 düştü.