Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bloomberg News’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın yeniden seçilme olasılığını yükseltebilecek olan ticaret anlaşması konusunda iyimser atmosfer yaratmasına rağmen bazı Çinli ticaret yetkililerinin Amerika’nın taleplerini kabul etmedikleri belirtildi.

İsimlerinin gizli kalması koşuluyla açıklama yapan iki Çinli yetkili, tutumlarının değişmesine gerekçe olarak Çin’in fikri ve sınai mülkiyet hakları politikalarında değişikliğe gitmesine rağmen Trump yönetimi tarafından gümrük vergilerinin kaldırılmasına yönelik bir teminat alamamalarını belirtti. Ayrıca kaynaklar  Beijing’in ticaret anlaşmasının Çin yasalarıyla uyum gösterir nitelikte olduğunu da garanti etmeye çalışıyorlar dedi.

ABD’ye yakın bir kaynak ise Beijing aynı zamanda ilk baştaki taahhütlerinden olan tıbbi ürünlerin verilerinin korunması konusununda planlarının detaylarını sunmadığını ve veri hizmeti hususunda bir zemin oluşturmayı reddettiğini kaydetti.

ABD Başkanı Donald Trump , Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonatro ile Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısı esnasında Çin ile ticaret müzakelerinin çok iyi gittiğini belirtmişti.

Kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer Mart’ın 25’inde başlayan haftada Beijing’e üst düzeyli ticaret müzakelerini sürdürmek amacıyla bir ziyaret gerçekleştirecek.