Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Aliağa ilçesinde kurulu Petrokimya Holding AŞ (PETKİM) Genel Müdürü Saadettin Korkut'un evinde gözaltına alındığı bildirildi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde çalışanlarına bir mesajla istifasını duyurduğu belirtilen PETKİM'in Genel Müdürü Korkut'un Karşıyaka ilçesindeki evine, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından operasyon düzenlendi.

Aynı saatlerde Korkut'un PETKİM yerleşkesindeki makam odasına da baskın yapıldı.

Gözaltına alınan Korkut'un, evinde ve makam odasında yapılan aramalarda bazı bilgi ve belgelere ulaşıldığı ifade edildi.

El konulan tüm bilgi, belge ve dijital materyaller ile birlikte İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine getirilen Korkut'un, sorgu işlemlerine başlandığı kaydedildi.

PETKİM ve ilişkili kurumlarda 200 kişinin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantısı nedeniyle işten uzaklaştırıldığı bildirilmişti. Korkut'un istifası ve gözaltına alınmasının FETÖ ile yürütülen incelemeyle bağlantılı olduğu iddia ediliyor.

Gözaltı öncesi istifa

Petkim Petrokimya Holding AŞ (PETKİM) Genel Müdürü Saadettin Korkut ve bazı üst düzey yetkililerin istifa ettiği, ayrıca PETKİM ve ilişkili kurumlarda 200 kişinin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantısı nedeniyle işten uzaklaştırıldığı belirtildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, PETKİM Genel Müdürü Korkut, SOCAR Kamu İlişkileri Direktörü Ömer Adsız, Star Rafineri İnsan kaynakları Direktörü Fuat Ulagay, SOCAR İnsan Kaynakları Direktörü Ilgar Mehmetoğlu ve SOCAR Bilgi İşlem Direktörü Çetin Korkut bugün itibarıyla istifalarını verdi.

SOCAR Türkiye ve PETKİM'deki bu istifaların, FETÖ ile yürütülen incelemeyle bağlantılı olduğu iddia edilirken, bu arada PETKİM'de 200'ün üzerinde çalışanın da aynı sebeplerle işten uzaklaştırıldığı kaydedildi.

PETKİM Genel Müdürü Saadettin Korkut akşam saatlerinde kurum çalışanlarına bir veda mesajıyla istifasını duyurdu.

Konuya ilişkin Perşembe günü Borsa İstanbul'un bilgilendirileceği belirtildi.



AA