Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), Çin ve Hindistan'ın da içerisinde bulunduğu gelişen ülkelere ilişkin tüketim tahminlerini düşürmesinin ardından OPEC'in bu yıl ve 2017'de ihtiyaç duyacağı ham petrol tahminini düşürdü. 

IEA, yayınladığı aylık raporunda, küresel petrol piyasalarının OPEC ve müttefiklerinin uygulamaya koyduğu petrol kısıtlamalarıyla yeniden dengeye kavuşmakta olduğunu dile getirdi. Raporda, yine de, stokların yüksek kaldığı ve OPEC'in ihtiyaç duyduğu ham petrol hacminin, bazı gelişen ülkelerde tüketimin olduğundan fazla tahmin edilmesine bağlı olarak önceden düşünülenden daha az olduğu kaydedildi. 

Petrol fiyatları, OPEC ve Rusy'nın da içerisinde bulunduğu ortaklarının küresel arz fazlasını silme konusunda yeterince agresif olmadıkları yönündeki endişeler ile Londra piyasasında bu yıl yaklaşık yüzde 9 düştü. 

OPEC'in bu yıl, günlük yaklaşık 32.6 milyon varil petrole ihtiyacı var. Bu rakam, Temmuz ayındaki günlük 32.84 milyon varil tahminlerinden daha az. IEA, bunun yanında, petrol üretimi kısıtlaması anlaşmasında yer alan ülkelerin anlaşmaya tamamen bağlı olduğu konusundaki şüphelerin giderek arttığını bildirdi.