Advertisement
ENERJİ ABONE OL

(22:45'te güncellendi)

Petrol, OPEC toplantısının arz kısıntısını artırma ya da süresini uzatma yönünde bir karar çıkmayarak sonuçlanması ardından hafif yükseldi.

Vadeli petrol kontratları, New York'ta Cuma günkü işlemlerde hafif kazançlar ve kayıplar arasında dalgalı seyretmesinin ardından seansı yüzde 0.2 artıda kapattı. OPEC toplantısına ilişkin, Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, üreticilerin üretim limitlerini değerlendirmek için en azından Ocak ayına kadar bekleyebileceğini belirtti.

Kuveyt Petrol Bakanı Issam Almarzooq, toplantının ardından yaptığı değerlendirmede, “sürecin şimdiye kadar iyi işlediğini” ifade etti.

Winchester'da Strategic Energy & Economic Research Inc. başkanı Michael Lynch, “İnsanlar piyasanın genel anlamda yeniden dengeye kavuştuğunu düşünüyor. OPEC'ten gelen haberler biraz yavan, ama yavan bu günlerde iyi demek” dedi.

Kasım vadeli WTI petrol kontratları 11 cent yükselerek varil başına 50.66 dolardan işlem gördü. Toplan hacim 100 günlük ortalamanın yüzde 40 altında gerçekleşti. Petrol fiyatları bu hafta yüzde 1.5 yükseldi.

Kasım ayı vadeli Brent petrol kontratları ise seans sonunda 43 cent yükselerek varil başına 56.86 dolar seviyesinden tamamladı.

(22:45'te güncellendi)