Advertisement
ENERJİ ABONE OL

AK Parti’nin Afyonkarahisar kampında milli enerji ve maden politikasına ilişkin sunum yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Türkiye 2018’de jeofizik haritasını tamamlayacak” dedi. Bakan Albayrak, 2018’de doğalgazı olmayan il kalmayacağını açıkladı.

Gazete Habertürk'ten Volkan Yanardağ'ın haberine göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti’nin 26’ncı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın önceki günkü oturumunda milli enerji ve maden politikasına ilişkin sunum yaptı. 2018’de jeokimya ve jeofizik haritasının biteceğini belirten Bakan Albayrak, “Türkiye 2018’de jeofizik haritasını tamamlayacak. Tüm Türkiye coğrafyasını, bitki örtüsünden topografik yapısına kadar röntgenini çekip madencilikte sahip olduğumuz kaynakları göreceğiz” dedi.

‘NÜKLEER TEMELİ YAKINDA ATILIR’

Albayrak, nükleer santralın temelinin yakında atılacağını belirtip, 2023 yılına yetiştireceklerini söyledi. Bakan Albayrak, gelecek yıl Artvin, Şırnak ve Hakkâri’ye doğalgazın götürülmesiyle doğalgazı olmayan il kalmayacağını da sözlerine ekledi. Bakan Albayrak 2019 yılına kadar da 200 ilçeye doğalgaz götürmeyi planladıklarını açıkladı.

Haberturk.com