Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol, OPEC'in arz kısıntılarını görüşeceği bu haftaki toplantısının öncesinde iki yılı aşkın sürenin en yüksek kapanış fiyatına yakın seyretti. 

Petrol vadelileri, Cuma günü yüzde 1.6'lık bir yükselişle 2015 yılının Haziran ayından bu yana olan en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından New York'ta yüzde 0.4 geriledi. Konuya ilişkin bilgi sahibi olan kaynaklara göre, OPEC ve Rusya, üretim kısıtlamalarını gelecek yılın sonuna genişletme planının taslağını çizdi. ABD'de ise petrol sondaj kulelerinin sayısı arttı. 

Sydney'de Fat Prophets emtia analisti David Lennox, "Arz kısıntılarının genişlediğini görmemiz olası" dedi ve "Piyasa, 2018 görünümü konusunda daha olumlu hale geliyor. ABD'nin vereceği cevap önemli. Son dönemdeki fiyat artışlarının ardından ABD üretiminde önemli derecede bir artış gördük" şeklinde konuştu. 

Ocak vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), NYMEX piyasasında Hong Kong saatiyle 11:45'te 25 sent düştü ve varil başına 58.70 dolara indi. Toplam işlem hacmi, 100 günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 76 üzerindeydi.