Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol OPEC ve grup ile birlikte hareket eden üreticilerin arz kısıntılarını azaltmayı değerlendirmesiyle bu ayın ilk haftalık düşüşüne hazırlanıyor.

New York'ta işlem gören vadeli kontratlar Cuma günü yatay seyrederek bu haftayı yüzde 0.9 ekside tamamlamaya hazırlanıyor.

OPEC ve grup ile birlikte hareket eden üreticiler, üretim kısıntılarını azaltmayı değerlendiriyor; buna karşın henüz bir karara varılmadı. Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid Al-Falih, Cuma günü St. Petersurg'da gerçekleştirilen bir mülakatta Rusya ve Suudi Arabistan'ın “olası bir arz darlığına yönelik tüketici ülkelerin endişeleri” konusunda aynı görüşü paylaştıklarını aktardı.

Nymex'te işlem gören Temmuz vadeli WTI petrol, Singapur saatiyle 10:23'te 12 cent ekside varil başına 70.59 dolar seviyesinden alıcı buldu. WTI petrolün fiyatı bu hafta 70 cent geriledi.

Londra'da ICE Futures Europe Borsasında işlem gören Temmuz vadeli Brent petrol kontratları da 12 cent ekside78.67 dolardan alıcı buldu. Kontratlar, bu hafta yüzde 0.2 artıda (Ekim 2010'dan beri en uzun haftalık yükseliş serisi) bulunuyor.