Advertisement

ASELSAN

Aselsan Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile daha önce yapmış olduğu sözleşmede değişikliğe gidildiğini; bu kapsamda 99.8 milyon dolar tutarında ilave sipariş aldığını duyurdu. Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, sözleşme değişikliği kapsamındaki teslimatların 2018 yılına kadar tamamlanacağı belirtildi. Açıklamaya göre, "Geçici Üs Bölgesi Projesi" ile ilgili söz konusu sözleşme Şubat 2013'te imzalanmıştı.

COCA COLA İÇECEK

Goldman Sachs, Coca Cola İçecek fiyat hedefini 53,20 TL'den 54,20 TL'ye yükseltti, 'AL' tavsiyesini tekrarladı

TURKCELL

1) Turkcell, Turktell Bilişim Servisleri'ndeki sermaye artırımının tamamlandığını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, "%100 bağlı ortaklığımız Turktell Bilişim Servisleri A.Ş.'nin Yönetim Kurulu'nun, LLC Ukrtower nezdinde sermaye artışı yapılmak üzere, Şirketin 9.725.380.670 TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 2.668.076.134 TL çıkarılmış sermayesinin nakit olarak 156.000.000 TL artırılarak 2.824.076.134 TL'ye yükseltilmesine ilişkin kararı çerçevesinde, Şirketimizce yeni pay alma hakkımızın tamamı kullanılmak suretiyle, sermaye artırımı tescil edilerek tamamlanmıştır" açıklaması yapıldı.

2) Alfa'nın Turkcell teklifinde İngiliz Tahkim mahkemesinin vereceği kararın etkili olduğu konuşuluyor. Hürriyet gazetesi internet sitesinde yayınlanan habere göre; Turkcell'in Rus ortağı Alfa'nın Ziraat Bankası ve Çukurova Grubu'na elindeki hisseleri satma teklifinde İngiliz Tahkim mahkemesinin vereceği kararın etkili olduğu konuşuluyor. Kulislere göre tahkimin Çukurova lehine karar vermesi daha yüksek ihtimal ve hisselere 2.2 milyar dolar civarında değer biçiyor. Alfa da 2.7 milyar dolarlık teklifi ile 500 milyon dolar avantaj hesabı yapıyor.

ICBC

Türkiye'de de iştiraki bulunan ICBC'nin mali yıl net karı 277,1 milyar yuan gerçekleşerek 275,2 milyar yuanlık beklentiyi aştı

ERDEMİR

La Stampa gazetesindeki habere göre Erdemir İtalyan Ilva’nın özelleştirmesinde tercih edilen firma olabilir
Habere göre finansal açıdan güçlü bir şirket olan Erdemir, İtalyan çelik devi Ilva’nın özelleştirme sürecinde İtalyan hükümeti tarafından tercih edilen şirket konumuna geldi. Ilva’nın 2015 yılı itibarı ile 380 milyon euro net zararı bulunuyor ve özelleştirme sonrası yeniden yapılandırılması için önemli bir finansal kaynak gerekiyor.

FORD OTOSAN

Ford Otomotiv Sanayi'nin yönetim kurulu başkanlığına Yıldırım Ali Koç'un getirilmesine karar verildi. Ford Otomotiv tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada, yapılan ortaklar genel kurulunda yönetim kurulu görev bölümü yapılarak, yönetim kurulu başkanlığına Yıldırım Ali Koç'un, başkan yardımcılığına ise James Duncan Farley Jr'ın seçilmesine, karar verildiği bildirildi.

GERSAN ELEKTRİK

Verusaturk Girişim SYO'nın Gersan Elektrik'deki sermaye payı yüzde 10'dan, yüzde 5'e düştü.

TEKNOSA

Teknosa hissedarlarından Serra Sabancı, şirkette sahip olduğu hisseleri Borsada satacağını açıkladı. Serra Sabancı'nın Teknosa'da yaklaşık yüzde 5 payı bulunuyor. Teknosa'nın sermayesinin yüzde 11.7'si borsada işlem görüyor. KAP'a yapılan açıklamada hisse satışının ne zaman yapılacağı belirtilmedi.

BRİSA

Brisa Brıdgestone Sabancı Lastik Sanayi ve Ticaret, şirketin yönetim kurulu başkanlığına Zafer Kurtul'un atanmasına karar verildiğini bildirdi.