Advertisement

EFFECT HALKLA İLİŞKİLER

Financial Times gazetesinde yer alan habere göre WPP, Türkiye'de Effect Halkla İlişkiler şirketinde kontrolü ele geçirerek kritik pazarlarda yerel şirketler satın alma stratejisine devam etti. Küresel Halkla ilişkiler ve İletişim kuruluşlarından Burson-Marsteller, 2012 yılında Effect Halkla İlişkiler ile münhasır iş birliği anlaşması imzaladığını açıklamıştı. 80 kişinin çalıştığı Effect Halkla İlişkiler 2015'te 2,5 milyon dolarlık satış geliri yaratmıştı. 

AKYÜREK PAZARLAMA

Akyürek Pazarlama tahvil sahipleri ile tahvillerin yeniden yapılandırılması görüşmelerine başlıyor. Şirketten KAP'a yapılan açıklamada şu detaylara yer verildi: Sermaye Piyasası Kurulu'nun 10.09.2014 tarih ve 27/880 sayılı kararı ile onaylanan 100.000.000 TL ihraç tavanı içinde 32.000.000 TL nominal tutarlı 541 gün vadeli "Nitelikli Yatırımcılara Satış" yöntemiyle 05.11.2014 tarihinde Şirket tarafından ihracı gerçekleştirilen ve itfa tarihinin 29.04.2016 olduğu, TRSAKYP41612 ISIN kodlu tahvillerin yeniden yapılandırılmasıyla ilgili, tahvillerin ihracına aracılık eden Tacirler Menkul Değerler A.Ş. tahvil sahipleri ile görüşmeler yapmak üzere yetkilendirilmiş olup, görüşmeler başlatılmaktadır. Gelişmeler hakkında kamuoyuna gerekli bilgiler verilecektir.

THY

Morgan Stanley, Türk Hava Yolları için tavsiyesini 'Ağırlığını Artır'dan 'Ağırlığını Azalt'a indirdi, hedef fiyatını ise 10 TL'den 6,15 TL'ye indirdi. Pegasus için de fiyat tavsiyesi 19 TL'den 15,5 TL'ye düşürüldü. 

VAKIFBANK

Vakıfbank, uluslararası bankalardan oluşan konsorsiyuma 367 gün vadeli sendikasyon kredisi temin edilmesi amacıyla yetki verdi. Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.'nin Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklaması şöyle: Bankamızca 2015 yılı Nisan ayında temin edilen sendikasyon kredisinin yenilenmesi amacıyla, National Bank of Abu Dhabi ve Wells Fargo Bank NA'nın koordinatör olarak görev aldığı uluslararası bankalardan oluşan konsorsiyuma 367 gün vadeli sendikasyon kredisi temin edilmesi amacıyla yetki verilmiştir.

AYATIRIM

1997 yılında Anadolu Grubu şirketi ve ABank'ın iştiraki olarak kurulan AYatırım, 19 Nisan 2016 itibarıyla AMenkul olarak değişen unvanıyla çalışmalarına devam edecek.

SÖKTAŞ

Söktaş, Efeler Çiftliği hisseleri ile ilgili stratejik alternatiflerin değerlendirilmesi amacıyla finansal danışmanlık hizmetleri alacak. Söktaş Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklamasında şu detaylara yer verildi: İştiraklerimizden Efeler Çiftliği Tarım ve Hayvancılık A.Ş.'de bulunan hisselerimiz ile ilgili stratejik alternatiflerin değerlendirilmesi amacıyla finansal danışmanlık hizmetleri alınması hususunda Ünlü Yatırım Holding A.Ş. münhasıran yetkilendirilmiştir.

EÜAŞ

Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü (EÜAŞ) tarafından Bağlı Ortaklık kurulması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Çayırhan Enerji ve Madencilik Proje AŞ (ÇEMPAŞ) adıyla kurulacak bağlı ortaklığın sermayesi tamamen Elektrik Üretim Anonim Şirketi 'ne ait olacak. ÇEMPAŞ, Çayırhan'da bulunna linyit sahalarının yatırıma hazır hale getirmek, termik santral ve maden işletme projeleri geliştirmek amacıyla kurulacak.

EURO GIDA

Euro Gıda, kurutulmuş sebze-meyve sektöründe faaliyet gösteren Ran Tarımsal'ın çoğunluk hissesini satın aldı. Ran Tarımsal bundan sonra faaliyetlerini Euro Ran adı altında devam ettirecek