Advertisement

BOSCH TÜRKİYE

Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, son 3 yılda Türkiye'ye 750 milyon euro yatırım yaptıklarını belirterek, "Bu yıl da 220 milyon euro daha yatırım yapacağız." dedi.

TÜRK TELEKOM

Rekabet Kurulu, Rekabet Kanunu'nu ihlal ettikleri iddiasıyla haklarında soruşturma açılan TTNET ve Türk Telekomünikasyon'a ceza verilmesine gerek görmediğini açıkladı.

Türk Telekomünikasyon ve TTNET’nin sabit telefon hizmeti kapsamında Ev Avantaj tarifelerinde uyguladıkları fiyatlandırma yoluyla haksız rekabete yol açtıkları iddia edilmişti.

ING BANK

Ebru Sönmez Yanık, ING Bank'ın Kurumsal Müşteri Satış ve Pazarlama, Kurumsal Krediler Değerlendirme Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine başladı

ANADOLU EFES

Moody's Investors Service tarafından hazırlanan bir raporda; Anadolu Efes ve Carlsberg'in, gelişmekte olan ülkelerdeki gelişmelere karşı hassas olmaları nedeniyle kar artışında zorluklarla karşı karşıya bulundukları görüşüne yer verildi. 

Raporda, bu iki şirket ile Remy Cointreau'nun negatif not görünümlerinin, zayıf piyasaladaki varlıkları ve daha ılımlı coğrafi çeşitliliğin sonucu olduğu vurgulandı.

Moody's, Anadolu Efes ve Carlsberg'in Rusya ve Türkiye pazarlarında hacim daralmalarına karşı koyabilme yeteneklerinin görünümlerinin 'durağan' sonuç vermesini sağlayabileceğini belirtti.

COCA COLA İÇECEK

Coca Cola İçecek'in 2016 yılı 3 aylık konsolide net karı 29,4 milyon TL oldu. Şirket geçen yılın aynı döneminde 90,6 milyon TL zarar açıklamıştı. 

İŞ YATIRIM

İş Yatırım Menkul genel müdürlüğüne Riza İhsan Kutlusoy atandı. 

Şirket, açıklamayı KAP'a yaptı. 

AKÇANSA

Akçansa Çimento'nun 2016 yılı ilk çeyrek konsolide net karı 68,9 milyon TL oldu. 2015'in ilk çeyreğinde bu rakam 67,2 milyon TL olmuştu. 

TURCAS

Turcas Petrol CEO'su Aksoy, bölgesel bir şirket olma hedefleri doğrultusunda İran'da yatırım üzerine çalıştıklarını belirterek; doğalgaz, petrol ve türevleri ile yenilenebilir enerji alanında bazı projelere baktıklarını söyledi.