Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hindistan Merkez Bankası, 2010yılının başından bu yana 13'ncü kez faiz artırımına gitti ve ekonominin soğumakta olması ile birlikte, artık faiz artırımı serisinin sonuna yaklaşıldığının işaretini verdi.

Hindistan Merkez Bankası, bugün repo faizini yüzde 8.25'ten yüzde 8.50'ye yükselttikten sonra yaptığı açıklamada, "Aralık ayında yapılacak olan çeyrek ortası dönem değerlendirmesinde faiz hareketi ihtimali göreceli olarak düşük" değerlendirmesinde bulundu. Bloomberg News'un anketine katılan 28 ekonomistin 18'i bu artışı tahmin ederken, kalan kısmı faizlerde değişiklik olmayacağı tahmininde bulunmuştu.

Hindistan Merkez Bankası Başkanı Duvvuri Subbarao, Avrupa borç krizinin sürdüğü ve ABD'de toparlanmanın yavaşladığı bir ortamda, Brezilya ve Rusya'nın son dönemde borçlanma maliyetlerini düşürmesi ve Çin'in Temmuz ayından bu yana faizlerde değişikliğe gitmemesi ile birlikte, para politikasını daha da sıkılaştırmayı durdurmayı amaçlıyor. Merkez Bankası ayrıca bugün yaptığı açıklamada, mevcut mali yıl için ekonomik büyüme tahminini yüzde 8'den yüzde 7.6'ya düşürdüğünü duyurdu ve 31 Mart itibariyle enflasyonun yüzde 7'ye yavaşlayacağı tahminini yineledi.