Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Denizbank, Van Şubesi'nden kredi kullananların borçlarını faizsiz olarak 2012'ye erteledi.

Denizbank'tan yapılan açıklamada, Denizbank Van Şubesi'nden mortgage, taşıt, ihtiyaç kredisi ve kredi kartı kullanan tüm bireysel müşterilerin; KOBİ kredisi ve İşletme Kart kullanan KOBİ müşterilerinin ve Tarım Kredisi kullanan çiftçilerin borçlarının faizsiz olarak 2012'ye erteleneceği belirtildi.

Açıklamada, ayrıca ihtiyaçları doğrultusunda bireysel ya da KOBİ müşterilerinin 3 ay ertelemeli olarak kredi başvurusunda bulunabilecekleri kaydedildi.

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, konuya ilişkin değerlendirmesinde, şunları kaydetti:

''Van'da meydana gelen büyük felaket hepimizi derinden üzmüştür. Denizbank olarak müşterilerimizin her zaman yanında olmak ve ulusal birliğimize bir nebze olsun katkıda bulunabilmek için, müşterilerimizin borçlarını ertelemeyi hiç düşünmeden uygulamaya aldık. Bölgedeki müşterilerimizin kredi ya da kredi kartı borç ödemelerini 2012'ye erteliyoruz. Borç erteleme için Denizbank müşterilerinin bireysel başvuru yapmasını beklemeyeceğiz ve müşterilerimize hiçbir ek yük yansıtmayacağız. Ayrıca ihtiyaçları doğrultusunda bireysel ya da KOBİ müşterilerine 3 ay ertelemeli olarak kredi başvurusunda bulunma imkanı da getirdik.

Van depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Şimdi tek yürek olma zamanıdır.''