Advertisement
HABERLER ABONE OL

Çinli milyonerlerin yaklaşık yarısının ülkeden ayrılmayı düşündüğü, yüzde 14'ünün ise göç etmek için başvuru yaptıkları bildirildi.

Hurun Araştırma Enstitüsü ve Bank of China'nın ortaklaşa hazırladığı özel bankacılık raporu için 18 kentte 10 milyon yuan (1,57 milyon dolar) ve üzeri varlık sahibi Çinlilerle görüşüldü. Görüşme yapılan 980 kişinin varlıklarının ortalama değerinin 9,44 milyon dolar ve yaş ortalamasının da 42 olduğu tespit edildi.

Çinli milyonerlerin yarısının ülkeyi çocuklarına daha iyi eğitim imkanları verebilmek için terk etmek istediği belirtilen raporda, en çok tercih edilen ülkenin ABD olduğu kaydedildi.

Rapora göre, ülkesinden ayrılmak isteyen Çinli zenginlerin yüzde 40'ı ABD'ye, yüzde 37'si de Kanada'ya gitmek istiyor. Bu ülkeleri Singapur ve Avrupa ülkeleri takip ediyor.

Çinli milyonerlerin 3'te 1'i göç edebilmek için ülke dışına yatırım yapıyor, 4'te 1'i ise riski bölmek ve yönetmek için yurt dışı yatırımları tercih ediyor. Yurt dışına yapılan yatırım tercihinin başında emlak geliyor.

Varlıklarını yurt dışına kaydıran Çinli yatırımcılar için kişisel güvenlikleri ve sermaye güvenliği artan bir endişe kaynağı.

Ülkedeki varlık sahibi kişilerin nasıl zenginleştiğini araştıran rapora göre, Çin'in en zengin 1000 kişisinin yaklaşık 4'te 1'i taşınmaz yatırımları sayesinde zengin oldu. Bu oran dünya genelinde yüzde 10 civarında bulunuyor. Çin'de üretim sanayisine yatırım yapıp zengin olanların oranı da dünya ortalamasının üzerinde seyrediyor.