Advertisement
HABERLER ABONE OL

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Almanya Başbakanı Angela Merkel'i arayarak, Yunanistan'ın Avrupa Birliği (AB) ile varılan yardım anlaşmasını referanduma taşıma kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin öğleden sonra Almanya Başbakanı Merkel'i telefonla arayarak, Yunanistan hükümetinin geçen hafta AB ile yaptığı yardım anlaşmasını referanduma taşıma kararına yönelik fikir alışverişinde bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, iki liderin Yunanistan için geçen hafta varılan anlaşmanın uygulanması konusunda kararlı olduğu, ve anlaşmanın uygulanması için hızla bir yol haritası belirlenmesi gerektiği konusunda fikir birliği içinde oldukları ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, görüşmede, Sarkozy, Merkel, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avrupa Birliği (AB) yetkililerinin yarın öğleden sonra Fransa'nın Cannes kentinde bir araya gelmesi ve ardından Yunanlı yetkililerle görüşmesi kararı alındığı kaydedildi.

Yarınki görüşmede, Brüksel'de AB liderlerinin 27 Ekim'de Yunanistan'a yardım konusunda vardığı anlaşmanın uygulanmasına ilişkin alınacak gerekli önlemlerin tartışılması bekleniyor.