Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan'da, Başbakan Yorgo Papandreu'un, AB zirvesinde Yunanistan'a mali yardım paketi ile ilgili varılan anlaşmayı halkoylamasına götürme kararı, muhalefet partilerinin tepkilerinin yanı sıra PASOK içinde de bölünmelere neden oldu.

Yunan basın-yayın organları, istifaların ardından 300 sandalyeli parlamentoda milletvekili sayısı 152'ye düşen PASOK'un, ''şiddeti gittikçe artan kaynayan bir kazana dönüştüğünü'' belirttikleri haberlerinde, Papandreu'nun siyasi inisiyatiflerine açıkça itiraz eden milletvekillerinin sayısının arttığını belirtti.

Haberlerde, PASOK'un kurmaylarından Vaso Papandreu'nun, hükümetin istifa ederek bir ''milli kurtuluş hükümeti'' kurulması yönündeki çağrısının başka iktidar milletvekilleri tarafından da destek gördüğüne değinilirken, eski başbakan Kostas Simitisi'in yakın çalışma arkadaşları olduğu belirtilen 6 milletvekilinin Papandreu'ya gönderdikleri bir mektupta istifasını istedikleri bildirildi.

Selanik milletvekili Eva Kayli ile Drama milletvekili Hara Kefalidu'nun da Papandreu'ya birer mektup göndererek, halkoylamasında ısrar etmesi durumunda cuma günü yapılacak güvenoylamasında hükümete oy vermeyeceklerini bildirdikleri belirtildi.

Yunan televizyonları konuyla ilgili haber-yorumlarında, PASOK içindeki son gelişmelerden sonra Papandreu'nun halkoylaması kararından vazgeçmek zorunda kalacağı değerlendirmesinde bulunurken, Papandreu'nun, 8 milyarlık yardım diliminin ve yeni destek paketinin güvence altına alındığı bu dönemde neden böyle bir karar alma gereği duyduğu sorusuna hala cevap bulunamadığını ifade etti.

-Papandreu G20 zirvesine katılacak

Bu arada, Başbakan Papandreu'nun, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmek üzere, G20 toplantısının yapılacağı Cannes'a gideceği bildirildi.

Yunan medyası, Papandreu'nun, Sarkozy ve Merkel'in daveti üzerine çarşamba günü Cannes'a gideceğini duyurdu.