Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa'nın sona yaklaştığı kurtama planı ile ilgili Yunanistan'ın referanduma gitme kararından yatırımcının korkarak güvenli limana sığınması ile altın kazancını ikinci güne taşıdı.

Spot altının onsu yüzde 0.5 kadar yükselişle 1,728.10 dolara yükselirken Singapur'da ise 12.29'da 1,723.48 dolardan işlem gördü. New York Comex'teki aralık teslimli altın ise yüzde 1 kadar artışla 1,729.40 dolara yükseldi. 

"Altının alternatif yatırım aracı olarak görüyoruz." diyen Pacific Heights Asset Management LLC başkanı Michael Cuggino, "Parasal ve politik çevre büyük değişimi gerçekleştirene kadar altında yukarı yönlü trendi izlemeye devam edeceğiz fakat bu volatile bir asset dolayısılya sürprizlere hazır olmalıyız." yorumunda bulundu.

Yunan Başbakan Yorgo papandreu'nun Avrupa Zirvesi'nden çıkan finansal kararlarla ilgili referanduma gideceğini açıklaması ile piyasalar dün çalkalanırken Çin'den ABD'ye imalat verilerinin de ekim ayında durağan kalması ile de küresel ekonominin yavaşladığına dair endişeler arttı.

Bu yıl yüzde 7.8 yükseliş yaşayan spot gümüşün onsu yüzde 0.9 artışla 33.6125 dolardan işlem gördü. Spot platinin onsu ise yüzde 0.2 değer kazanarak 1,591.75 dolara ulaşırken paladyumun onsu ise pek değişim göstermeyerek 637 dolarda kaldı.