Advertisement
HABERLER ABONE OL

"Afganistan için İstanbul Konferansı" kapsamında geldiği İstanbul'da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Yunanistan'la ilgili geçen hafta AB zirvesinde alınan kararların bir daha masada olmayacağını belirtti.

Alman Dışişleri Bakanı Westerwelle, Yunanistan ile ilgili bugün Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avrupa Birliği (AB) yetkililerinin Fransa'nın Cannes kentinde yapacakları görüşmeye ilişkin beklentisinin sorulması üzerine, bu konunun AB ve ortak para birimleri için ortak bir mücadele alanı ve zorluk teşkil ettiğini ifade ederek, bu durumu çözmekte kararlı oldukları ve bu yönde herşeyi yapacaklarına dair en ufak şüphenin olmadığını kaydetti.

AB'nin izledikleri başarılı yolu sürdüreceğini dile getiren Westerwelle, ''AB'de bir dayanışma gösterdik, ama her ülkenin kendi ev ödevi olduğunu da kabul ettik. Reformlar önemli ve her ülkenin kendi ödevini yapması önemli. Geçen hafta kabul ettiğimiz programın yeniden masada olmayacağını net olarak belirttiğimizi düşünüyoruz'' diye konuştu.