Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Akfen Holding, 3. çeyrekte konsolide net 6,3 milyon lira dönem karı açıkladı.

Akfen Holding'den yapılan yazılı açıklamada, Ocak–Eylül 2011 dönemine ilişkin finansal sonuçların Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklandığı belirtildi.

Faaliyet raporuna göre, Akfen Holding'in 3. çeyrekte konsolide gelirleri, 2011 yılı ilk 9 ayı itibarıyla bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 33,6 oranında artarak 982 milyon liraya yükseldi.

Holdingin 2010 yılının ilk 9 ayında elde edilen 150,5 milyon lira düzeyindeki faiz, amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) yüzde 59 artarak 239 milyon TL oldu. 2011 yılı ilk 9 ayında Holdingin konsolide net dönem karı 6,3 milyon lira olarak gerçekleşti.

Holding'in 2011 yılı Ocak-Eylül dönemine ilişkin mali tablolarını değerlendiren Akfen Holding Üst Yöneticisi (CEO) Süha Güçsav, bu yılın holding için yatırım yılı olduğunu, tüm şirketlerde karlılığın artarak devam ettiğini belirtti.

2011 yılı Nisan ayında İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) özelleştirme ihalesini kazandıklarını ve finans piyasalarında uluslararası düzeyde yaşanan sıkıntılara rağmen, proje finansmanını gerçekleştirerek iki ay gibi kısa bir süre içerisinde şirketi devraldıklarını ifade eden Güçsav, şunları kaydetti:

''Akfen GYO, Akfen HES ve TAV Havalimanları Holding (ağırlıklı olarak Makedonya havalimanları) yatırımlarına devam ederek yıl içinde toplam 722 milyon TL yatırım gerçekleştirdik. 2011 yılının ilk 9 ayında Mersin Limanı ve TAV Havalimanları Holding'de net borç miktarı düşüş gösterdi. Akfen GYO'da devam eden yeni otel yatırımlarından ve Akfen HES'de de devam eden hidroelektrik santrali yatırımlarından kaynaklanan borç miktarında artış oldu. Holdingin kredilerindeki artışın ana nedeni İDO'nun satın alınması oldu. Dönemsel zararımız borçların TL cinsinden ifade edilmesinden kaynaklanıyor ki bu da geçici bir durum. Tüm şirketlerimizin performansının beklentilerimizin üzerinde olması bizi memnun etti. Bu gelişmenin devam edeceğini öngörüyoruz.''