Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İtalya'nın göreve hazırlanan başbakanı Mario Monti'nin Kabine hazırları yaptığı esnada Avrupa Borsaları ve İtalyan hazine tahvilleri yükseldi; euro ise kayıplarını azalttı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.6 yükseldi. Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri ufak bir değişiklik kaydederek, yüzde 1.2'lik kayıplarını azalttı. Euro, günün erken saatlerinde yüzde 0.8 değer kaybetmesinin ardından değer kazanarak kayıplarını yüzde 0.1'le sınırladı ve 1.3529 dolardan işlem gördü. 10 yıllık İtalyan tahvillerinin getirisi de 14 baz puan düşüş kaydederek yüzde 6.93'e geriledi.

Monti dün Avrupa piyasalarının kapanışının ardından İtalya'nın krizin üstesinden gelebileceğini ve kendisinin bugün Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'ya bakanlar kurulunu sunacağını açıkladı. 10 yıllık Fransız, Belçika, İspanyol ve Avusturya tahvilinin getirisi ile Almanya'nın kağıtlarının faizi arasındaki fark dün Euro dönemi rekorlarını test etti.

S&P 500 Endeksi dün günü yüzde 0.5 artıda tamamladı. Ekonomik verilerin, ABD'nin sanayi üretiminin Ekim'de yüzde 0.4 büyüdüğüne işaret etmesi, yükselişte etkili oldu.

İşlemlerle ilgili bilgisi olan 2 kaynağa göre, Avrupa Merkez Bankası bugün İtalyan hazine tahvilleri satın aldı. Kaynaklar, alımların alışılmışın üzerinde büyüklükte olduğunu belirtti.