Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Yıldız Holding Mali İşler Başkanı Dr. Cem Karakaş Bloomberg HT'nin Akıllı Para programında Araştırma Müdürü Cüneyt Başaran'ın sorularını yanıtladı.

Avrupa'daki kriz dalgasının Türkiye'yi etkilememesinin 'imkansız' olduğunu vurgulayan Karakaş, "Ancak Türkiye ekonomisi geçmişe göre çok kuvvetli. Dolayısıyla etkileneceğiz ama nispeten az etkileneceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Şirketin faaliyet gösterdiği gıda sektörünün ekonomik krizlere karşı çok daha dirençli olduğunu belirten Karakaş, "Burada 2 önemlis husus var. GSYH büyüme hızının düşmesi. İkincisi ise cari açığın tetikleyeceği döviz kurundaki yükseliş olabilir. Merkez Bankası Başkanı'nın dünkü açıklamasına bakınca cari açığın önümüzdeki aylarda düşeceği ifade ediliyor. Bu takdirde Döviz kurundaki baskı da hafifleyecektir...Kur hareketleri reel sektörü kısa vadede menfi etkiliyor. Orta ve uzun vadede de müsbi etkiliyor. Dolayısıyla mühim olan kısa vadeli şoklardan yara almadan kurtulabilmek" dedi.

"GODİVA EN ÖNEMLİ ŞİRKETLERİMİZDEN BİR TANESİ"

Yıldız Holding'in 2007 yılında satın aldığı lüks çikolata devi Godiva'nın en önemli şirketlerden biri olduğunu vurgulayan Karakaş, "Biz Godiva'yı aldığımızda kıymetli bir markaydı. Daha fazla değer katacağımızı düşündük. Özellikle son 2 yıldır Godiva çok büyük atılım yaptı. Krizde dahi süratli büyüyen bir firma. Kuzey Amerika dışındaki ciro artışları da çok iyi. Şirket esas itibariyla Belçika markası ancak çok yoğun olarak ABD'de faaliyet gösteriyor. Biz aldıktan sonra uluslararası alana yoğun yatırım yaptık, onun da meyvalarını topluyoruz. Şu anda bizim için en önemli şirketlerden biri" dedi.

Önümüzdeki birkaç hafta zarfında Yıldız Holding'in gayrimenkul şirketi olan  Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Saf Gayrimenkul şirketiyle birleşeceğini belirtti. Bu birleşmeyle 1.3 milyar lira net aktif değerli Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklıklarından birini ortaya koyacaklarını vurgulayan Karakaş, "Bu yeni oluşum hem konut hem de ticari alanda birçok anahtar yatırımlar yapacak" dedi.

"2012'DE ORGANİK BÜYÜME SÜRECEK"

Organik büyüyen bir şirket olduklarını belirten Karakaş, "2012'de yine organik büyüme ortaya çıkacak. Bizim faaliyet gösterdiğimiz sektörler süratli büyüyen sektörler. 2012'nin de bizim açımızdan çok zor bir yıl olmayacağını değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.