Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa'nın borç krizinin sıçrayacağı endişeleri ile euro dolar karşısında 5 haftanın düşüğünden işlem görürken altın da güçlü dolar karşısında düşüşünü ikinci güne taşıdı.

Külçe altının onsu önceden yüzde 0.4 değer kaybettikten sonra yüzde 0.2 kayıpla Singapur'da yerel saat ile 9.37'de 1,760 dolardan işlem gördü. Altın dün ise yüzde 1 değer kaybetti. New York Comex'te işlem gören aralık teslimli altının onsu yüzde 0.9 kadar kayıpla 1,757.60 dolar oldu.

"altındaki bu düşüş trendi euroyla ilişkili." diyen Citigroup Inc. analisti David Thurtell, "Euro satıldıkça altın da satılacaktır." yorumunda bulundu.

Fitch Raiting'in Avrupa'ın gittikçe kötüleşen borç krizinin ABD bankaları üstünde ciddi risk oluşturduğunu söylemesinin ardından euro üst üste dördüncü günde de gerileyerek dolar karşısında 5 haftanın düşüğünü gördü. Dolara olan talep tırmanırken bugün açıklanacak olan imalat sanayi verisinin ise yükselmiş olması bekleniyor.

Doların 6 majör para birimi karşısında yüzde 1.9 değer kazanması ile altın bu hafta yüzde 1.6 değer kaybetti. Fransa ve İspanya'nın ise bugün 12.2 milyar euroluk tahvil satışına gitmesi bekleniyor.