Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in liderliğindeki 6 büyük merkez bankasının doların daha ucuza fonblanacağını açıklamasının ardından piyasaların ateşi düşerken altın da yüksleişini dördüncü güne taşıdı.

Spot altının onsu Singapur'da yerel saatle 8.59'da yüzde 0.2 artışla 1,749.35 dolardan işlem gördü. Geçtiğimiz ay yüzde 1.8 artış gösteren altın böylece üst üste ikinci aylık kazancını gerçekleştrimiş oldu. Bloomberg'in derlediği verilere göre ETF'deki altın varlıkları dün 2,356.002 metrik ton ile rekor kırdı. New York Comex'teki şubat teslimli altın vadelilerinin onsu yüzde 0.2 artışla 1,754.10 dolardan işlem gördü.

Commonwealth Bank of Australia analisti Lachlan Shaw, konuyla ilgili dünyanın en büyük merkez bankalarının Avrupa bankalarına daha ucuz dolar sağlamasının ardından tüm kıymetli metallerin hızla yükselişe geçtiğini belirtti.

ABD merkez bankası Fed ve diğer beş önemli merkez bankası ile ortak karar alarak dolar likidite swap hatlarına uygulanan faiz oranının, 100 baz puandan 50 baz puan düşürülerek artı 50 baz puana indirildiğini ve yetkilerini 1 Şubat 2013'e kadar uzattığını bildirdi.