Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan Başbakanı Lucas Papademos, ''Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nde kalması gerektiğini ve ekonomisinin esaslı reformlara ihtiyacı olduğunu'' bildirdi.

Papademos, Avrupa Birliği (AB), Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonuna (IMF) gönderdiği mektupta, ''Yunan halkı önemli ekonomik ve kurumsal dönüşüme ihtiyaç duyulduğunun farkında ve bu sürecin başarısında elzem olarak gördükleri Euro Bölgesi üyeliğini büyük çoğunlukla destekliyor'' ifadesini kullandı.

Hükümetin, 26 Ekim 2011 tarihindeki Euro Bölgesi zirvesinde alınan kararları uygulamada gerekli her türlü önlemi alacağını ve ekonomik programın hedeflerine ulaşacağını belirten Papademos, ''(Hükümet), ülkenin uluslararası rekabet edebilirliğini iyileştirmek ve sağlam kamu finansmanını garantilemek için yapısal reformları ve mali konsalidasyon sürecini sürdürmeye kararlı'' dedi.

Yunanistan'ın ekonomisini düzeltmede Euro Bölgesi üyeliğinin gerekli olduğunu vurgulayan Papademos, ''Euro Bölgesi'ne katılımın, fiyat istikrarının korunmasını, finansal ve ekonomik istikrarın iyileştirilmesini, ekonominin canlanması için gerekli derin ve kapsamlı reformların uygulanmasına olanak sağladığını'' kaydetti.

AB ve IMF, Yunanistan için hazırlanan 110 milyar avroluk ilk kurtarma paketinin 6. dilimi olan 8 milyar avronun serbest bırakılması için Papademos'un ulusal birlik hükümetindeki bütün partilerin liderlerinin krediler karşılığında tasarruf önlemlerini destekleyeceğine dair yazılı taahhüt vermesi gerektiğini açıklamıştı.

Euro Bölgesi Maliye Bakanları, önceki gün yaptıkları toplantıda, 8 milyar avroda AB'nin payı olan 5,8 milyar avronun serbest bırakılmasını kabul etmişti.