Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Piyasanın dikkatle izlediği İspanya ve İtalya'nın tahvil ihalelerinde faizlerin düşmesi üzerine ABD endeks vadelileri artış kaydetti ve Standard&Poor's 500 Endeksi'nin 3 gündür devam eden kazançlarını genişleteceğinin sinyalini verdi.

Çin'deki Shandong Gold Group Co.'nun Kasım'da satın almak için teklif verdiği Jaguar Mining Inc. yüzde 5.1 değerlendi. ABD'nin en büyük ikinci petrol şirketi Chevron Corp., 4. çeyrek kârlarının bir önceki dönemin "oldukça" altında olduğunu söylemesinin ardından yüzde 1.6 düştü.

Mart vadeli S&P 500 kontratları yüzde 0.6 kazançla 1,296.5 puana çıkarken, Dow Jones Endeks Vadelileri de yüzde 0.5 artışla 12,455 puana yükseldi. S&P 500 Endeksi bu yıl ABD'de beklentilerin üzerinde gelen ekonomik verilerin ve Avrupa'nın borç krizinin çözümüne yönelik adımlar attığına ilişkin iyimserliğin etkisiyle yüzde 2.8 yukarıda seyrediyor.

"Güven daha fazla güven getiriyor" yorumunda bulunan Crossbridge Capital'in Londra'daki yatırım müdürü Manish Singh, tahvil ihalelerindeki başarı ve hem İtalyan hem de İspanyol tahvillerinin faizlerindeki düşüşün çok olumlu bir sonuç olduğunu, bunun piyasaya dayanacak bir şey verdiğini, ancak İtalyan tahvillerinin faizinin düşmeye devam edip etmeyeceğinin hala belirsiz olduğunu söyledi.

İspanya bugünkü tahvil ihalesinde 2015 ve 2016 vadeli tahvillerinde, hedef miktarı olan 5 milyar euronun neredeyse 2 katı miktarda, 9.98 milyar euro borçlandı. İtalya ise yüzde 2.735 faizle 8.5 milyar euro değerinde 1 yıllık tahvil sattı. 12 Aralık'taki ihalede, İtalya'nın borçlanma maliyeti yüzde 5.952'de seyrediyordu.