Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa'daki tahvil ihalesindeki borçlanma oranlarının düşük gelmesinin hayal kırıklığı yaratan Amerikan işsizlik başvurularına ve perakende satış verilerine baskın gelmesi ile ABD hisse senetleri değer kazanırken Standard & Poor's 500 Endeksi yükselişini üst üste dördüncü güne taşıdı. 

Alcoa Inc. (AA) ve Caterpillar Inc. hisseleri en az yüzde 2.3 değer kazandı. Target Corp. (TGT) hisseleri ise yüzde 1.6 yükseliş kaydetti. Enerji şirketleri ise petroldeki sert düşüş sebebi ile geriledi. Chevron Corp. (CVX) hisseleri ise şirketin dörcüncü çeyrek kazancının bir önceki çeyreğe göre düşük olduğunu açıklamasının ardından yüzde 2.6 değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.2 artışla New York'ta 1,295.50 seviyesine geldi. Amerikan hisse senetlerinin gösterge endeksi son dört günde yüzde 1.4 değer kaydetti. Dow Jones Endüstri Endeksi yüzde 0.2 ya da 21.57 puan artışla 12,471.02 seviyesine ulaştı.

S&P 500'ün dört günlük rallisi endeksin bu yılki artışını yüzde 3'e genişletti. 2012 yılında, 10 sektör grubu içinden emtia, finans ve endüstri şirketleri en büyük kazancı elde ederken ortalama yüzde 5.8 yükseldiler. Ekonomik verilere en az bağımlı olan kamu kuruluşları ve telefon sağlayıcıları ise en kötü performansı sergilediler.