Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kısa vadeli hazine tahvillerinin ralli yaptığı İtalya'da, bugünkü, haftanın ikinci tahvil ihalesine maksimum talep geldi ve İtalya 4.75 milyar euro borçlandı.

İtalyan Hazinesi yüzde 4.83 maliyetle 3 milyar euro değerinde Kasım 2014 vadeli tahvil sattı. 29 aralıktaki ihalede faiz oranı yüzde 5.62'ydi. Roma'daki Hazine aynı zamanda 779 milyar euroluk 2014 vadeli ve yüzde 4.25 faizli tahvili, yüzde 4.29 maliyetle, 971 milyar euroluk yüzde 4.5 faizli 6 yıllık tahvili ise yüzde 5.75 getiri üzerinden fiyatladı.

İtalya'nın Perşembe günü düzenlediği bu yılın ilk tahvil ihalesinde borçlanma maliyetleri sert bir düşüş kaydederken, 12 milyar euroluk hazine kağıdı ihraç edildi. Bugünkü ihalenin sonuçlarının da İtalya'nın Avrupa'nın en yüksek miktarlı ikinci borcunu finanse etme gücüne ilişkin endişeleri azaltabileceği tahmin ediliyor.

Bankaların Avrupa Merkez Bankası'nın geçtiğimiz ay verdiği 3 yıllık krediler ile ülke tahvili satın aldığına yönelik spekülasyonlar devam ederken, İtalya'nın hazine kağıtları ve bonolarının fiyatları da yükseldi.

İlk çeyrekte 100 milyar euroluk tahvilinin vadesi dolacak olan İtalya dün 1 yıllık ihalede yüzde 2.735 faizle 8.5 milyar euroluk tahvil sattı. Dünkü ihalede faizler Haziran'dan bu yana en düşük seviyeye geriledi.