Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'nin varlık bakımından en büyük bankası JP Morgan Chase&Co.'nun, dördüncü çeyrekte kârlarının azaldığını açıklamasının sonrasında ABD endeks vadelileri geriledi.

Diamond Foods Inc., Federal savcıların ABD'nin SPK'sı SEC ile birlikte şirket denetlemeye hazırlandığına ilişkin haberin üzerine yüzde 10 düştü.

Mart teslimatlı Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri, JP Morgan'ın seans öncesi işlemlerde yüzde 2.7 değer kaybetmesi üzerine yüzde 0.2 düşüşle 1,288.8 puana geriledi. Dow Jones Vadeli Kontratları da yüzde 0.2 kayıpla 12,390 puandan işlem gördü.

S&P 500 Endeksi dün Avrupa'daki tahvil ihalelerinde borçlanma maliyetinin düşmesinin, ABD'den gelen olumsuz işsizlik başvuruları ve perakende satış verilerini dengelemesiyle 4. gününde de yükseldi. S&P 500 Endeksi bu hafta yüzde 1.4 kazançla 28 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

JP Morgan'ın dördüncü çeyrekteki kârları, kredi kayıplarındaki provizyonlarının düşmesi üzerine, beklenildiği gibi yüzde 23 düşüş kaydetti.

Şirketlerin görünümünün yatırımcılar için çok önemli  olduğunu belirten Semper Constantia Privatbank AG'nin Viyana'daki fon yöneticilerinden Walter Harecker, önümüzdeki haftalarda ihtiyatlı olunması gerektiğini söyledi.