Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'nin en büyük bankası JP Morgan Chase&Co.'nun dördüncü çeyrekte kârının azalması ve kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's'un birçok Euro Bölgesi ülkesinin notunu indirebileceğine yönelik haberin etkisiyle New York Borsası 4 günlük rallisinin ardından düştü.

S&P 500 Endeksi, Dow Jones Haber Ağı'ndan Avrupa Birliği kaynaklarını referans göstererek yayınladığı haberin ardından, yüzde 0.4 düşüşle 1,290.76 puana geriledi. Endeks bu haftanın ilk 4 gününde yüzde 1.4 yükselmişti.

Finansal kuruluşların piyasanın iyi performans göstermesi için kendini göstermesi gerektiğini belirten, PNC Wealth Management'ın CEO'su James Dunnigan, JP Morgan'ın bilanço rakamlarında bazı zayıf noktalar gördüklerini, Avrupa'daki sorunların genel olarak bilanço tablolarına olumsuz yansıyıp yansımadığını anlamaya çalıştıklarını söyledi. Dunnigan, "eğer Euro Bölgesi'ndeki sıkıntılar ihracat rakamlarına yansırsa, o zaman kazançlara da yansır" dedi.

Bugünkü düşüşe rağmen, Avrupa'daki ihalelerde borçlanma maliyetlerinin düşmesinin yaratmış olduğu iyimser hava sayesinde bu hafta artış kaydetmiş olan S&P 500 Endeksi, ikinci kez haftasını yukarıda götürüyor. Yatırımcılar dördüncü çeyrek bilanço rakamlarını takip ediyor.

Geçtiğimiz 11 çeyrekte üst üste beklentinin üzerinde hisse başı kârı açıklamış olan S&P 500 şirketlerinin 2011 Eylül-Aralık döneminde yüzde 6 kâr artışı açıklaması bekleniyor.

ABD'de bugün açıklanan dış ticaret rakamlarına göre, ihracattaki düşüş ve şirketlerin ham petrol ve otomobil ithalatlarını artırmasıyla dünyanın en büyük ekonomisinin dış ticaret açığı Kasım'da genişledi.