Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) AŞ Genel Müdürü Fadıl Demirel, yerli otomotivde kullanılabilen yuvarlak ve uzun çelik ürünleri üretebilecek altyapıları olduğunu bildirdi.

Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde yerli otomotiv için yoğun bir çalışmanın yaşandığını anımsatarak, fabrikasının buna çelik konusunda katkıda bulunabileceğini söyledi.

Otomotiv sektöründe kullanılacak kaliteli çeliği üretecek alt yapının fabrikasında var olduğunu vurgulayan Demirel, şöyle konuştu:

''Hükümetimizin arzu ettiği yerli otomotiv üretiminde son günlerde yoğun bir çalışmanın olduğunu biliyoruz. Bu çalışmalarda bizim de pazar oluşması halinde yapabileceklerimiz var. Biz özellikle uzun mamul üreten bir fabrikayız. Otomotivde kullanılan ürünlerin bazı vasıfları var. Kaliteli çelik ürün yelpazesi yönünde çalışmalarımız mevcut. Yerli otomotivde kullanılabilen yuvarlak ve uzun çelik ürünleri üretebilecek altyapımız var. Otomotiv sektörünün bizimle ilgili alanındaki ihtiyaçlarını karşılayabiliriz. Bu alanda pazar oluşursa mevcut üretimin yanında hemen sektöre özel üretime de başlarız.''