Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Varlık bakımından ABD'nin en büyük 3. bankası Citigroup Inc., hisse senetleri ve tahvil işlemlerindeki kazançlarının azalması sonucunda  yüzde 11 geriledi. Analistler, Citigroup'un kârlarında artış bekliyordu.

Bankanın net gelirleri yıllık bazda 1.31 milyar dolardan 1.17 milyar dolara gerilerken, hisse başı gelirleri de 43 centten 38 cente düştü. Beklenti, bir defaya mahsus operasyonlardan arındırılmış kârın hisse başına 51 cent gelmesi yönündeydi.

Citigroup'un yatırım işlemlerindeki düşüş, geçtiğimiz hafta tüm yatırım operasyonlarındaki kazançlarının bir yıl önceye kıyasla düştüğünü açıklamış olan JP MOrgan Chase&Co.'nun sonuçlarıyla da uyumlu oldu.  Avrupa'daki borç krizinin etkisiyle Citigroup hisselerinin yüzde 44 düşmesi, bankanın kazançlarını azalttı. Bankanın CEO'su Vikram Pandit, geçtiğimiz hafta 4500 kişilik istihdam kesinti yapılacağını söylemişti.

Citigroup'un tüm engelleri aşacağı dönemden çok uzakta olunduğunu söyleyen Londra'daki Atlantic Equities LLP'nin analistlerinden Richard Staite, sonuçların hala devam eden yapılandırılmaları ve zorlu dış faktörleri yansıttığını belirtti. Staite, bankanın hisse başı kârının 49 cent olacağını öngörmüştü.