Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Mali krizdeki Yunanistan'ın kreditörler komitesinin hedge fonu yöneticilerinden Bruce Richards, Yunanistan, kreditörleri ile ellerinde tuttukları her 1 euroluk hazine kağıdı için, piyasa değeri üzerinden  nakit ve menkul kıymetler vererek, 32 centlik ödeme yapılması konusunda anlaşmaya yaklaştığını söyledi.

Dün Bloomberg Businessweek'e telefon röportajı veren New York'taki Marathon Asset Management LP'nin CEO'su Richards, anlaşmanın sağlanacağından neredeyse emin olduğunu belirtti.

10 milyar dolarlık fonun yönetimini yapan Marathon Asset, Kasım ayında Yunanistan, Uluslararası Para Fonu IMF ve Avrupa Birliği ile müzakerelerde rol oynayacak 32 özel sektör kreditöründen oluşan komitede yer alıyor. Ancak Marathon, direk olarak müzakarerelere müdahalede bulunacak olan yönetim komitesinde bulunmuyor. 13 Ocak'ta anlaşmazlıklar sebebiyle ara verilmiş olan Uluslararası Finans Enstitüsü'nün (IIF) nezaretindeki görüşmeler, bugün Yunanistan Başbakanı Lucas Papademos ve Maliye Bakanı Evangelos Venizelos'un da katılımıyla yeniden Atina'da başlıyor.

51 yaşındaki Richards, Yunanistan'ın 20 Mart'taki 14.5 milyar euroluk tahvil itfasını ödeyemeyeceğini ve kreditörler ile bu tarihten önce anlaşma sağlanılacağını aktardı. Richards, anlaşmayı kabul edilen yatırımcılara da yeni paket altında sunulan nakit ve tahvillerle, o tarihten sonra ödemelerin yapılacağını belirtti.

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Pantelis Kapsis konuyla ilgili konuşmayı reddetti.