Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, Yunan liderlerin, temerrütten kurtulmak ve ikinci yardım paketini alabilmek için gereken bütçe kısıntısı tedbirlerine ilişkin tartışmalarının, Avrupa borç krizine yönelik endişeleri artırmasından olumsuz etkileniyor. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi üç günlük rallisini tersine çevirdi.

Boeing Co. hisseleri, şirketin 787 Dreamliners modelinde gövde katmanlaşması işaretleri bulmasının ardından denetim talimatı vermesi sonrası yüzde 1.3 düştü. İkinci en büyük sağlık hizmetleri şirketi Humana Inc., 2012 yılı kar tahminini analistlerin beklentilerinin altında yükseltmesi sonucu yüzde 3.9 değer kaybetti. Micron Technology Inc., 3 Şubat'ta hayatını kaybeden şirket CEO'su Steve Appleton'ın yerine Mark Durcan'ı ataması sonrası yüzde 2.7 geriledi.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.3 düşerek, New York saati ile 10:00'da 1,341.29 puana indi. Dow Jones Endeksi ise 41.66 puan ya da yüzde 0.3 düşerek 12,820.57 puana geriledi.

New York'ta Pension Partners LLC şef yatırım yetkilisi Michael A. Gayed, "Piyasalar çok sabırsız değil" dedi ve "Yunanistan'ın durumunun çözüleceği konuşmaları olurken, çözümün gelecek haftaya ve bir hafta sonrasına ertelendiği söylenirse, piyasalar sabırsızlanacak" değerlendirmesinde bulundu.