Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

PwC ve Urban Land Institute (ULI) işbirliği ile gerçekleştirilen ve gayrimenkul sektöründeki son gelişmeleri içeren “Emerging Trends in Real Estate Europe 2012 ” (Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2012) raporunun sonuçları açıklandı.

600'den fazla yöneticiyle yapılan çalışmaya göre, İstanbul "yeni yatırımlar" "mevcut yatırımlar" ve "geliştirme" kategorilerinin üçünde de en yüksek puanı alarak Londra, Barcelona, Paris, Atina gibi birçok şehri geride bırakmayı başardı. 

Katılımcılar Türkiye'nin diğer Avrupa ülkelerinden olumlu olarak ayrıştığını ve bölgede birçok iyi fırsatlar olduğunu belirtti. Çalışmada, Avrupa'daki borç krizinin birçok Avrupa şehrindeki emlak sektörünü olumsuz etkilediğinin de altı çizildi.

Listede ikinci sırada düşük işsizlik oranıyla Almanya'nın Münih kenti gelirken, üçüncü sırada Doğu Avrupa'nın finans merkezi olmaya başlayan Varşova yer aldı. Bunları sırasıyla Berlin, Stokholm, Paris ve Hamburg takip etti. Atina ise ülke ekonomisinde yaşanan sorunların etkisiyle tüm kategorilerde son sırada yer aldı.