Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'den petrol arzının artması ile petrol, New York'ta iki günün düşüğünden işlem görüyor.

Petrol vadelileri dün yüzde 1 geriledikten sonra bugün yatay seyrediyor. Yunanistan'da Başbakan Lucas Papademos siyasi liderleri 130 milyar euroluk ikinci yardım çerçevesindeki ek önlemler üzerinde nihai kararı bugün vermesi için ikna çalışmalarını yürütürken işçi ve memurlar ülke çapında grev başlattı. ABD Enerji Bakanlığı'nın yarın açıklayacağı veriler öncesinde Bloomberg'in tahminlerine göre ham petrol arzı dört aydan fazlasına yükselirken benzin stokları da üst üste iki hafta tırmnadı. Fiyatlar teknik destek seviyesine yaklaştıktan sonra sabah erkek saatlerde yüzde 0.6 kadar yükseldi.

NYMEX elektronik işlemlerdeki mart teslimli petrolün varili 21 sent artışla Singapur'da yerel saatle 16.02'de 97.12 dolar oldu. Petrolün kontratı dün 93 sent düşüşle 2 şubat tarihinden beri en düşük seviye olan 96.91 dolara geriledi. petrol fiyatları bu yıl yüzde 1.7 ekside seyrediyor.

Londra'daki ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki mart teslimli brent petrolün varili 19 sent artışla 116.12 dolara yükseldi. Avrupalı kontrat ile Batı Teksas'ın kontratı arasındaki fark 18.99 dolar oldu.