Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri,  Swatch Group AG ve UBS AG gibi önemli şirketlerin kar açıklamalarının ardından düşüşlerini ikinci güne taşıdı. Asya hisse senetleri yükselirken, ABD endeks vadeli kontratları dalgalı seyrediyor.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 düşerek, Londra saati ile 08:42'de 263.68 puana indi. Endeks erken saatlerde yüzde 0.1 kadar yükselmişti. Avrupa hisse senetlerinin gösterge endeksi, Eruo Bölgesi'nde krizin kontrol altına alınacağına ilişkin iyimserlik ve beklenenden daha iyi çıkan ABD ekonomik verilerinin etkisi ile bu sene yüzde 8.1 yükseldi. MSCI Asya Pasifik Endeksi bugün yüzde 0.2 yükseldi ve Mart vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yaklaşok yüzde 0.1 yükseldi.

Yunanistan Başbakanı Lucas Papademos, AB öncülüğünde hazırlanan ikinci kurtarma paketinden faydalanabilmek için gereken ilave mali tedbirleri görüşmek üzere siyasi parti liderleri ile biraraya gelecek.

Papademos ve parti liderleri, hali hazırda GSYH'nın yüzde 1.5'i kadar ilave kısıntı konusunda anlaşmaya vardı, ancak hala uluslararası kreditörlerce talep edilenle aradaki fark kapanmadı. Avrupa liderleri, 130 milyar euroluk (171 milyar dolar) kurtarma paketinin koşullarını yerine geetirilmesi için baskı yaparken, Almanya Başbakanı Angela Merkel dün yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın zamanının tükenmekte olduğunu kaydetti.