Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Hisse Senetleri Piyasasında kapanış seansı, kapanış fiyatından işlemler ve tek fiyattan işlem uygulamaları 2 Mart 2012 tarihinde devreye alınacak.

İMKB'den yapılan açıklamaya göre, yapılan testler sonucunda HSP Alım Satım Sistemi tarafındaki performans verileri değerlendirilerek kapanış seansı aşamaları yeniden düzenlendi.

Daha önce 5 dakika olarak belirlenen emir aktarım aşaması 1 dakika kısaltılarak 4 dakikaya indirilirken, 1 dakikalık bu süre daha önce 2 dakika olarak belirlenen fiyat belirleme aşamasına eklendi ve bu süre 3 dakikaya çıkartıldı.

Kapanış seansı, Hisse Senetleri Piyasası pazarlarında sürekli müzayede ve piyasa yapıcılı sürekli müzayede yöntemi ile işlem görmekte olan E (Eski) ve Y (Yeni) özellik kodlu menkul kıymetlerde, sadece ikinci seansın son bölümünde uygulanacak. Varant ve borsa yatırım fonları ile temerrüt, rüçhan hakkı kuponu işlem sıraları kapanış seansına dahil olmayacak.

Yarım iş günü olması nedeniyle tek seans yapılacak günlerde seans, kapanış seansı ile bitirilecek.

Tek Fiyattan İşlemler ise Hisse Senetleri Piyasası pazarlarında ve Serbest İşlem Platformunda tek fiyat yöntemi ile işlem görmekte olan menkul kıymetlerde, sadece ikinci seansın son bölümünde, 2. tek fiyat belirleme aşaması sonrasında uygulanacak. Bu aşamada sadece ikinci seansın 2. tek fiyat aşamasında işlem görmüş menkul kıymetlerde, sadece ikinci seansın 2. tek fiyat aşamasında belirlenmiş olan fiyattan emir girişi yapılabilecek ve işlemler bu fiyat seviyesinden gerçekleştirilecek.

Uygulamalara, 2 Mart 2012 tarihinde geçilecek.