Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bankalar ve bazı aracı kurumlar tarafından oluşturulan yatırım fonlarına katılma belgelerinden emtia fonları yüzde 0,61, fon sepeti yüzde 0,02 oranında artarken, esnek fonlar yüzde 0,10, hisse senedi yoğun fonlar ise yüzde 0,52 oranında azaldı.

Karma yatırım fonları yüzde 0,28 değer kaybetti

Bankalar ve bazı aracı kurumlar tarafından oluşturulan yatırım fonlarına katılma belgelerinden karma fonlar yüzde 0,28 oranında azalırken, para piyasası fonları ise yüzde 0,03 oranında arttı.

Uluslararası yatırım fonları yüzde 0,12 değer kazandı

Bankalar ve bazı aracı kurumlar tarafından oluşturulan yatırım fonlarına katılma belgelerinden Borsa yatırım fonları yüzde 0,07 oranında, tahvil bono fonları yüzde 0,05 oranında, uluslararası yatırım fonları ise yüzde 0,12 oranında yükseldi.

Emeklilik fonları değer kaybetti

Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) dahil şirketler tarafından oluşturulan bireysel emeklilik fonları yüzde 0,05, gruplara yönelik fonlar ise yüzde 0,04 oranında değer kaybetti.

Yatırım fonları endeksleri

Bankalar ve bazı aracı kurumlar tarafından oluşturulan yatırım fonlarına katılma belgelerinden uluslalarası fonlar endeksi yüzde 0,53 oranında değer kaybederken, tahvil ve bono fonu endeksi yüzde 0,26 arttı.