Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bugün piyasalarda gündemi belirleyen, Yunanistan'ın Fitch tarafından notunun düşürülmesi ve euro bölgesi hizmetler tarafında yavaşlama olduğunu gösteren veriler oldu.

Euro bölgesinde satın alma yöneticileri endeksi şubatta 49.7'ye inerek beklentilerin altında kaldı. Çin'de imalat endeksi Şubat'ta 49.7 olarak gerçekleşti. Gelen bu haberlerin etkisiyle Avrupa Borsalarında satışlar görüldü.

ABD BORSALARI DA SATICILI

ABD borsaları da Çin ve Avrupa'daki verilerle ufak çapta satıcılı seyrediyor. Dell hisseleri karının beklenenin altında gelmesiyle yüzde 6.1 oranında düştü. S&P 500'deki en büyük düşüşü finans hisseleri kaydetti.

S&P 500 yerel saatle 1:38'de yüzde 0.2 düşerek 1,359.49 puan oldu. Dow ise yüzde 0.1 düşüşle 12,951.80 puana indi.

Yurt içinde İMKB 100 Endeksi günü ufak çaplı satışlarla tamamlarken dolar Türk Lirası karşısında yükseldi. ING Bank'tan Murat Yardımcı Bloomberg HT'ye, önümüzdeki dönemde Türk Lirası'nın diğer gelişmekte olan ülke para birimlerine göre daha kötü performans gösterebileceğini söyledi. Yardımcı, "Benim aldığım mesaj, artık TL'nin değerlenmesine merkezin daha fazla izin vermeyeceği yönünde" ifadelerini kullandı.

"PİYASALARDA DENGELENME ÇABASI VAR"

Finans Yatırım'dan Berna Özdemir de, piyasalarda dengelenme çabası olduğunu belirterek, "Yurt dışının gündem anlamında durgunlaştığını görüyoruz. Piyasalarda bir miktar kar satışları hakim. Yurt içindeyse dün PPK toplantısının bazı sonuçlarını piyasalarda izledik. Başlangıçta alımlar devam etti ancak kurun yükselmesine paralel olarak gösterge faizde hacimsiz de olsa bir artış gözlemlendi" dedi. Gelen kar satışlarının hazmedilmeye çalışıldığını söyleyen Özdemir, "Haftanın genelinde açıklanacak verilerin çok olması bu kar satışlarını tetikleyici etki yapabiliyor" ifadesini kullandı.

EMTİADA KARIŞIK SEYİR

Gün boyu düşen altın fiyatları daha sonra gelen alımlarla toparlandı. Nisan teslim kontrat 1,769.30 dolara yükseldi. Petrol ve bakır ise kötü gelen imalat verileriyle düşüşe geçti.

Önümüzdeki günlerde piyasalarda ECB'nin yapacağı LTRO ihalesi ve sonuçları konuşulmaya devam edecek. Çin'de açıklanacak veriler de piyasaların üzerinde etkili olacak.