Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hazine kağıtlarından oluşan 10 trilyon dolarlık tahvil piyasası, Tüketici Güveninin, resesyon öncesi seviyelerine yükselmesine rağmen, ekonomik toparlanmanın zayıflayabileceğinin sinyalini veriyor.

Mortgage faizlerinden, şirket tahvillerine kadar tüm faizlerin göstergesi olan 10 yıllık ABD hazine kağıdının getirisi dün 1.89'a geriledi ve 23 Ocak'ta yüzde 2.09 seviyesinden kaydetmiş olduğunu bu yılın zirvesinin altına işaret etti. Faizler 2011'de ortalama yüzde 2.76 ve 2010'da ortalama yüzde 3.19'larda seyretti.

Dünyanın en büyük ekonomisinde işsizlik oranı Şubat 2009'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi ve tüketici güveni bir yılın en yüksek düzeyine tırmandı. Tahvil yatırımcıları ise Avrupa'daki borç krizi, varili 100 doları aşan petrol fiyatları ve 2003'ten bu yana en düşük seviyesine gerilemiş olan konut fiyatlarına odaklandı.

New York'taki Credit Suisse Group AG'nin faiz stratejistlerinden Ira Jersey, "Henüz çok hızlı çalışmayan bir ekonomiye sahipsiniz ve piyasa size ekonominin enflasyonist döngü yaratabilecek kadar güçlü olmadığını söylüyor" dedi.