Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD ekonomisindeki toparlanmanın, Fed Başkanı Ben Bernanke'nin de ifade ettiği gibi "sinir bozucu yavaşlıkta" ve hâlâ daha birçok sıkıntısı olduğunu söyleyen Cleveland Fed Başkanı Sandra Pianalto,  fakat para politikası yetkililerinin ekonomiyi doğru yola soktuğunu söyledi.

Pianalto, ABD ekonomisinin biraz daha cesaret verdiğini, ancak istihdamın maksimum seviyeye ulaşmasının daha 4-5 yıl daha alacağını aktardı.

Para politikası yapıcıları için zor bir dönemden geçildiğini belirten Pianalto, "fakat Fed'in ekonomiyi yoluna koymak için araçlarını en uygun şekilde kullanacağından eminim" dedi.

İyimserliğine rağmen Pianalto, ABD ekonomisinin karşısında hâlâ durgun olan konut piyasası, devam eden Avrupa'daki borç kirizi ve ABD hükümetin azaltılmış harcamaları gibi zorlukların olduğuna dikkat çekti.

Ocak ayının başlarında ılımlı bir ekonomik toparlanma öngörmüş olan Cleveland Fed Başkanı, Fed'in politikalarının "etkili" olacağına inanıyor ve gelecekteki parasal teşviklere de açık kapı bıraktığını belirtiyor.