Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası'nın bugün ikinci kez bankalara sunacağı 3 ay vadeli sınırsız kredilerin, Euro Bölgesi'ndeki varlıkların talebini destekleyeceğine yönelik spekülasyon üzerine euro, son 3 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

AMB'nin hamlesinin yüksek getirili varlık talebini destekleyeceği düşüncesiyle yen, 16 önemli para biriminin 12'si karşısında zayıfladı. Dolar da, Fed Başkanı Ben Bernanke'nin 25 Ocak'ta tahvil alımları seçeneğini hâlen daha masada tuttuklarını söylemesinin ardından bugün Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'ne yapacağı sunumun öncesinde değer kaybetti. Avustralya doları, ülkede tüketici harcamalarının arttığına işaret eden verilerin sonrasında 3 haftanın en yükseğine çıktı.

Eğer ECB'nin LTRO hamlesinde iyi bir rakam alınırsa, euronun yükseleceğini belirten Nomura Holdings Inc.'in Döviz satışları yönetici direktörü Kurt Magnus, operasyonun riskli varlıkları ve risk iştahını destekleyeceğini söyledi.

Euro, dolar karşısında yüzde 0.2 artışla 1.3483 seviyesine çıktı. Avrupa'nın ortak para birimi euro, 24 Şubat'ta dolar karşısında 1.3487 seviyesinden 2 Aralık'tan bu yana en yükseğine işaret etmişti. Euro/Yen paritesi 108.33'ten işlem gördü. Dolar ise yen karşısında 80.46'dan 80.34'e geriledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi bugün yüzde 1.1 yükselerek, 5 Ekim'deki en düşüğünden yüzde 20 artış kaydederek, resmi olarak boğa piyasasına giriş yaptı.

Frankfurt'taki AMB bugün ikinci kez uzun vadeli kredi operasyonu düzenliyor.