Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke, ABD Kongresi'ne ülke ekonomisinin durumunu anlattı. Toparlanmanın sürdüğünü belirten Bernanke, ancak büyümenin "inişli çıkışlı ve vasat" olduğunu vurguladı.

Bernanke, işsizlikteki düşüşün beklenenden daha hızlı olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz yılın çoğunluğunda işsizlik oranı yüzde 9'larda seyretse de yıl sonunda düşmeye başladı ve Ocak'ta yüzde 8.3'e geriledi. İstihdam piyasasının "normalden çok uzak" olduğunu dikkat çekti.

Bernanke'nin özellikle "işsizlik oranı yukarıda seyretmeye devam ediyor, uzun vadeli işsizlik rekor seviyelerde seyrediyor ve ekonomik nedenlerden ötürü yarı zamanlı çalışanların sayısı çok yüksek" açıklamaları dikkat çekti.

ABD Merkez Bankası Başkanı aynı zamanda hiçbir parasal genişleme hamlesi sinyali vermeden,  rekor düşük faizlerin 2014'ün ilerleyen zamanlarına kadar devam etmesini beklediğini aktardı.

Para politikasının bir "panzehir" olmadığına dikkat çeken Bernanke, döngüsel dalgalanmaları ve bizim yaşadığımız türdeki finansal krizleri dengeleyebilir, ancak ekonominin uzun vadeli sağlığı, Kongre ve yönetimin kararlarına bağlıdır" dedi.