Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Yunanistan'ın borç takasını tamamlamaya yaklaşmasından beslenen ABD hisse senetleri ortalama olarak değer kazanırken Standard & Poor's 500 Endeksi dünün ardından bugün de yükseliyor.

Morgan Stanley ve Citigroup Inc. hisseleri ise en az yüzde 1.5 değer kazandı. 24 emtianın işlem gördüğü S&P GSCI Endeksinin yüzde 0.8 artış kaydetmesi ile Marathon Oil Corp. ve Alcoa Inc. hisselerinin her biri yüzde 1.1 yükseldi. ABD Hazine Bakanlığı'nın American International Group Inc. hisselerinden 6 milyar dolar satması ile hisseler yüzde 3.1 geriledi.

S&P 500 Endeksi New York'ya yerel saatle 9.42'de yüzde 0.8 artışla 1,362.89 seviyesine ulaştı. ABD hisse senetleri için gösterge endeksi son iki günde yüzde 1.5 artış kaydetti. Dow Jones Endüstri Endeksi yüzde 0.6 ya da 72.13 puan artışla 12,909.46 seviyesine ulaştı.

Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Evangelos Venizelos, ülkenin borcunun silinmesi amacıyla özel sektör kreditörleriyle yürütülen tahvil takası programı (PSI) konusunda iyimserliğini dile getirdi. Venizelos, mecliste yaptığı konuşmada, ''Herşey iyi giderse yarın halka 105 milyar euroluk borçtan kurtulduğunu açıklayabileceğiz'' ifadesini kullandı.