Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş, kayıtlı sermaye sistemine geçmek için Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) başvurdu.

SPK'nın haftalık bültenine göre, Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş, tavan yükseltmek, İnfo Yatırım A.Ş ve Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. ise kayıtlı sermaye sistemine geçmek için Kurula başvurdu.



-İdari para cezaları

Kurul, Aksa Enerji Üretim A.Ş ve Akenerji Elektrik Üretim A.Ş'ye, tamamı 2010 yılına ait toplam 5 özel durum açıklamasının zamanında veya hiç yapılmaması nedeniyle 85 bin 850'şer lira idari para cezası verdi.

Bu arada Kurul, Halk Hayat ve Emeklilik A.Ş'nin her biri 5 milyar lira başlangıç tutarlı, ''Halk Hayat ve Emeklilik A.Ş. Gelir Amaçlı Kamu Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım Fonu'', ''Halk Hayat ve Emeklilik A.Ş. Para Piyasası Likit – Kamu Emeklilik Yatırım Fonu'', ''Halk Hayat ve Emeklilik A.Ş. Büyüme Amaçlı Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu'', ''Halk Hayat ve Emeklilik A.Ş. Esnek Emeklilik Yatırım Fonu'' ve ''Halk Hayat ve Emeklilik A.Ş. Gelir Amaçlı Karma Borçlanma Araçları Döviz Emeklilik Yatırım Fonu'' unvanlı emeklilik yatırım fonlarının kuruluşuna izin verilmesi talebini olumlu karşıladı.

Kurul, Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş ve Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş'nin ''Kaldıraçlı Alım Satım İşlemleri Faaliyet Yetki Belgesi'' almak amacıyla yapmış olduğu başvuruları olumlu buldu.



-Ortaklık yapısı değişiklikleri

Kurul, İnfo Yatırım A.Ş'nin, İnfotrend B Tipi Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş'de sahip olduğu imtiyazlı paylarının tamamını oluşturan 50 bin lira nominal tutarlı A grubu imtiyazlı ortaklık paylarının VBG Holding A.Ş'ye devrine izin verilmesi talebini olumlu değerlendirdi.

Taksim Yatırım A.Ş'nin, paylarının yüzde 99,96'sına sahip olan ortağı Compagnie Financiere De Camondo'da gerçekleşen ortaklık yapısı değişikliği sonucunda; New Marylebone Limited'in (Compagnie Financial) Aracı Kurumdaki dolaylı pay oranının yüzde 45,276'dan yüzde 88,776'ya, Christian Alain GOECKING'in Aracı Kurumdaki dolaylı pay oranının yüzde 45,276'dan yüzde 88,776'ya, Bernadette Eskenazi'nin Aracı Kurumdaki dolaylı pay oranının yüzde 5,696'dan yüzde 11,168'e yükselmesine ilişkin olarak Aracı Kurumun, SPK'ya yaptığı dolaylı pay devri başvurusu olumlu karşılandı.

Kurul, Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş'nin sermayesinin 25 milyon liradan 55 milyon liraya artırılması talebini olumlu buldu.

Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş'nin sermayesinin 53 milyon 500 bin liradan 61 milyon liraya artırılması talebi de Kurul tarafından olumlu karşılandı.

Öte yandan Kurul, Baysan Trafo Kazanları Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin halka açılma amacıyla esas sözleşmesinin bazı maddelerinin değiştirilmesi, bazı maddelerin esas sözleşmeye eklenmesi ve 50 milyon lira tavan ile kayıtlı sermaye sistemine geçişine uygun görüş verilmesi talebini olumlu buldu.

Kurul, Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin kayıtlı sermaye tavan artırımı başvurusunu uygun gördü.