Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Mali krizdeki Yunanistan'ın özel sektör kreditörinin yüzde 85'inin borç takası teklifini kabul ettiği belirtiyor. Tahvil takası süresi 8 Mart Perşembe gecesi saat 22:00'de sonra erdi. Şimdi bugün 8'de açıklanacak sonuçlar için geri sayım başladı.

Bir hükümet yetkilisi, öncü göstergelerin, Yunan yasalarının altındaki 177 milyar euro değerindeki tahvilin 155 milyar euroluk kısmının takasta yer aldığını söyledi. Uluslararası yasaların altındaki 12 milyar euroluk ve kamu şirketleri tarafından çıkarılmış ve hükümet güvencesindeki 7 milyar euroluk tahvil de takasta yer alacak.

Krizin üçüncü yılında hâlâ daha daha Euro Bölgesi gündeminin merkezini oyalayan Yunanistan borç takası ile  özel sektörün elinde bulunan 206 milyar euroluk borcunu yüzde 53.5 azaltılmasını hedefliyor. Yunanistan'ın 130 milyar euroluk ikinci kurtarma paketi ile birlikte borçlarında zarar yazılması, Avrupalı liderlerin, Avrupa'yı alabora eden krizde dalganın yönünü değiştirmesi için temel öğelerden biri olarak öne ıkıyor.

Euro ve hisse senetleri dün Yunanistan Başbakanı Lucas Papademos'un bakanlar kuruluna özel sektörden olabilecek maksimum katılım beklediğini söylemesiyle değerlendi.